Malzemeler:
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
250 gr tosşeker
100 gr pirinç
Bir miktar su
1 yumrta sarısı
Yapılışı
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek sekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın.
Pirincler suyunu çektikten sonraa tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tncereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp atesten alın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyib düzgün bir şekilde güzelce yayin