oktay ustadan sütlaç tarifi ayrıntılar yapılış ve malzemeler

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı pirinç

4 çorba kaşığı mısır nişastası

1 parça damla sakızı

Yapılışı:

Tenceye 1 litre sütü koyup,ocağın altını yakıyoruz.

Ayrı bir kapta bir miktar su ile 2 çorba kaşığı pirincimizi haşlamak üzere ocağa koyuyoruz.

Kaynamak üzere olan süte 1 su bardağı şekeri ve damla sakızını ilave ediyoruz.

Haşlanmış pirinçlerimizi ilave edip,kaynatıyoruz.

Bir kase içine aldığımız 4 çorba kaşığı mısır nişastasını koyu olmayacak kıvamda bir miktar su ile açıyoruz.

Kaynayan sütlü karışımın içine üstten azar azar dökerek nişastamızı ekliyoruz.

Biraz karıştırıyoruz,sütlacın kıvamı çok koyu olmayacak.

Hazırladığımız sütlacı fırına dayanıklı kaselere paylaştırıyoruz.(Ben borcam kaselere paylaştırdığımda 6 taneyi yam dolduruyor.)

Kaseleri bir tepsiye dizip,kaselerin yarısını geçecek şekilde tepsiyi su ile dolduruyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelen sütlacımızı buzdolabında bir süre bekletip servis yapıyoruz.

İstenirse ılık da yenebilir.

Afiyet,bal şeker olsun:)